KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Spotkania indywidualne z nauczycielem

Zapraszamy Rodziców na spotkania indywidualne z nauczycielem:

gr.I "Sikorki"  16:00-17:00 w drugą środę miesiąca

gr.II "Wróbelki"  16:45-17:30 w ostatni poniedziałek miesiąca

gr.III "Sroki"  16:30-17:30 w ostatni poniedziałek miesiąca

gr.IV "Dzięcioły" 16:45-17:30 w pierwszy wtorek miesiąca

gr.V "Sójki" 16:30-17:30 w drugą środę miesiąca 

Prosimy Rodziców o wcześniejsze zgłoszenie chęci spotkania z wychowawcą grupy poprzez: poproszenie pracownika szatni o udostępnienie listy zapisu na wyznaczony dzień (dotyczy grupy II, III i IV)  lub zapisanie się na listę przy drzwiach (dotyczy grupy I i V)


Dzień Drzewa

11 października (poniedziałek) w naszym przedszkolu będziemy świętować Dzień Drzewa. Z tej okazji prosimy o ubranie dzieci w następujące barwy:

Grupa I "Sikorki" - czerwony

Grupa II "Wróbelki" pomarańczowy

Grupa III "Sroki" - zielony

Grupa IV "Dzięcioły" - żółty

Grupa V - "Sójki" - brązowy

Pomysłodawcą Światowego Dnia Drzewa jest amerykański znawca i miłośnik przyrody Juliusz Morton. W Polsce obchodzimy je od 2002 r. Warto z tej okazji wybrać się na rodzinny spacer, aby nacieszyć się powietrzem i energią jaką przekazują nam drzewa.


Wielka Charytatywna Zbiórka Grosza

Przedszkole 97 zachęca do przyłączenia się do Wielkiej Charytatywnej Zbiórki Grosza. Zebrane pieniążki przekażemy dla dzieci z Domów Samotnej matki i Domów Dziecka. Dla dzieci, które mają niewiele, ofiarowana kwota znaczy tak wiele.

Akcja trwa do 30 października


Akcja charytatywna "Kolorowe kredki"

Miło nam poinformować, że przedszkolaki z naszego przedszkola biorą udział w Ogólnopolskim Projekcie Edukacyjnym "Zabawa sztuką".

Wypełniając kolejne zadania projektowe, zachęcamy do przyłączenia się do akcji charytatywnej „Kolorowe kredki”, w którym prosimy o przynoszenie zbędnych w Państwa domach, kolorowych, ołówkowych (nie świecowych) kredek, prosimy o ich oczyszczenie z kleju lub zabrudzeń (wystarczy mokra szmatka z płynem) oraz ich zatemperowanie.Tak przygotowane kredki prosimy zostawiać  w specjalnie przygotowanych pudełkach stojących przed drzwiami Przedszkola (wejście A, wejście C). Przyjmujemy też nowe kredki. Po zakończeniu akcji, kredki zostaną przesłane do organizatorów akcji, gdzie następnie zostaną rozdysponowane  do placówek wspierających dzieci (szpitali dziecięcych, hospicjów, fundacji). Otwórzmy swoje serca na pomaganie!

Akcja trwa do 29 października


Żołędzie i orzechy dla zwierzaków z Warszawskiego ZOO

Uczestniczymy w akcji "Żołędzie i orzechy dla zwierząt z warszawskiego ZOO". Celem akcji jest edukacja dotycząca żywienia zwierząt, chęć rozwijania zachowań proekologicznych, wrażliwość na los zwierząt oraz nauka wykorzystywania zasobów przyrody. W trosce o zwierzęta zbieramy żołędzie zdrowe, suche bez wyraźnych zanieczyszczeń. Zebrane dary jesieni warszawskie ZOO wykorzysta jako uzupełnienie pokarmu dla żubrów, jeleni sika, antylop i ptaków. Istnieje możliwość dostarczania żołędzi bezpośrednio do ZOO.

Akcja trwa do 12 października.


Powitanie jesieni.

Dnia 23.09 (czwartek) będziemy świętować pierwszy dzień kalendarzowej jesieni. Przedszkolaki, przygotujcie się na szereg  aktywności w obliczu spadających kolorowych liści.


Dzień Przedszkolaka

Dnia 20.09.21 (poniedziałek) będziemy świętować Dzień Przedszkolaka. Prosimy, by każdy z Przedszkolaków zabrał z domu dobry humor.

Moc atrakcji gwarantowana!!!


 Rodzice z gr.IV "Dzięcioły"

Serdecznie zapraszamy Rodziców z gr.IV "Dzięcioły" na zebranie, które odbędzie się dnia 20.09 (poniedziałek) o godz.17:00.


Międzynarodowy Dzień Kropki 

Dnia 14.09.21 (wtorek) obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kropki. Prosimy, by nasze przedszkolaki przyodziały jakieś ubranko w kropki lub po prostu miały ze sobą jakiś "kropkowy" akcent. Pamiętajmy, że kropka jest tylko symbolem, choć nie ma wątpliwości, że od kropki wszystko się zaczęło. Dzień kropki to będzie dla nas przede wszystkim święto twórczości i kreatywności.


Rozstrzygnięcie konkursu "Warszawa w kwiatach i zieleni"

Przedszkole nr 97 "Leśna Polanka" zajęło II miejsce w kategorii eko ogród/ogród nowoczesny w konkursie organizowanym przez Zieleń Warszawska i Towarzystwo Przyjaciół Warszawy! 5 września 2021 roku odbyła się uroczysta Gala Finałowa 38 Edycji Konkursu "Warszawa w kwiatach i Zieleni". Spośród prawie 300 zgłoszeń Komisja Konkursowa wybrała 22 osoby i instytucje, którym wręczone zostały nagrody oraz dyplomy.

Przytaczamy słowa pana Grzegorza Pietruczuka - Burmistrza Dzielnicy Bielany; "Gratuluję serdecznie Pani dyrektor i pracownikom przedszkola, którzy każdego dnia dbają o ogród i cieszę się, że nasze dzieci dorastają w tak pięknym otoczeniu".

Zachęcamy do obejrzenia fotorelacji na stronie https://www.facebook.com/bielanydzielnica


Uwaga Rodzice gr.IV

Odwołane jest zebranie dla Rodziców z grupy IV "Dzięcioły" z powodu absencji nauczycielek. O nowym terminie zebrania zostaną Państwo powiadomieni wkrótce. Przepraszamy


Zebranie z Rodzicami

Serdecznie zapraszamy Rodziców na zebranie z wychowawcami:

Grupa I "Sikorki" - dnia 7.09.21 (wtorek) godz.16:30

Grupa II "Wróbelki" - dnia 8.09.21 (środa) godz.17:00

Grupa III "Sroki" - dnia 9.09.21(czwartek) godz.17:00

Grupa IV "Dzięcioły" dnia 10.09.21 (piątek) godz. 17:00

Grupa V "Sójki" dnia 6.09.21 (poniedziałek) godz.17:00

Zebranie odbędzie się w salach poszczególnych grup. Prosimy o  przybycie jednego Rodzica (bez dziecka), wyposażonego w maseczkę ochronną.  


Witamy po wakacjach

Serdecznie witamy dzieci i rodziców w nowym roku szkolnym 2021/2022

Z okazji rozpoczynającego się Nowego Roku Przedszkolnego, życzymy, aby czas spędzony w przedszkolu był bogaty w radosne chwile, nowe przyjaźnie, aby każdy dzień był okazją do uśmiechu oraz do rozwijania swoich zainteresowań i umiejętności życzą pracownicy oraz dyrekcja Przedszkola.

 Organizacja pracy grup:

 grupa I „Sikorki”    -  8.00 - 15.30 

 grupa II „Wróbelki    -  7.00 - 17.00 

 grupa III „Sroki”   -  8.00 - 16.30 

 grupa IV „Dzięcioły”   -  7.30 - 17.30

 grupa V "Sójki" - 7.30 - 16.30

Organizacja pracy przedszkola od 1 września 2021

 W roku szkolnym 2021/22 przedszkole czynne jest od godziny 07:00 do 17:30

Od godz. 7.00 do 7.30 pełni dyżur nauczycielka w grupie V, proszę o kierowanie się do szatni C (od   ogrodu)

Od godz. 7.30 do 8.30 dzieci z grup II, III, IV wchodzą wejściem od ul. Twardowskiej (szatnia B)

Od godz. 8.00 do 8.30 dzieci z grup I ”Sikorki” wchodzą wejściem od ul. Twardowskiej (szatnia A)

Od godz. 7.00 do 8.30 dzieci z gr. V „Sójki” wchodzą szatnią C od ogrodu.

Odbiór dzieci z przedszkola

Organizacja pracy grup dopuszcza tzw. łączenie grup:

Od godz. 15.30 do 17.00 – gr. I „Sikorki” i II „Wróbelki” ( sala gr. II, szatnia B od ul. Twardowskiej)

Od godz. 16.30 do 17.00 – gr. III „Sroki”„ , IV „Dzięcioły”, V „Sójki” ( sala gr.V, szatnia C, od ogrodu)

W godzinach 17.00 - 17.30 wszystkie dzieci łączone są w grupie V (wejście do szatni C, od ogrodu)


Szanowni Rodzice

Bardzo prosimy o wydrukowanie i wypełnienie oświadczenia dotyczącego procedur bezpieczeństwa w trakcie epidemii COVID-19 obowiązujących w przedszkolu i dostarczenie dokumentu w dniu przyprowadzenia dziecka do placówki.

Oświadczenie - procedury bezpieczeństwa

Procedury_bezpieczeństwa_dzieci_i_rodziców_w_czasie_epidemii_aktualizacja_01.09.21r..pdf