KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dzień Przedszkolaka

Dnia 20.09.21 (poniedziałek) będziemy świętować Dzień Przedszkolaka. Prosimy, by każdy z Przedszkolaków zabrał z domu dobry humor.

Moc atrakcji gwarantowana!!!


 Rodzice z gr.IV "Dzięcioły"

Serdecznie zapraszamy Rodziców z gr.IV "Dzięcioły" na zebranie, które odbędzie się dnia 20.09 (poniedziałek) o godz.17:00.


Międzynarodowy Dzień Kropki 

Dnia 14.09.21 (wtorek) obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kropki. Prosimy, by nasze przedszkolaki przyodziały jakieś ubranko w kropki lub po prostu miały ze sobą jakiś "kropkowy" akcent. Pamiętajmy, że kropka jest tylko symbolem, choć nie ma wątpliwości, że od kropki wszystko się zaczęło. Dzień kropki to będzie dla nas przede wszystkim święto twórczości i kreatywności.


Rozstrzygnięcie konkursu "Warszawa w kwiatach i zieleni"

Przedszkole nr 97 "Leśna Polanka" zajęło II miejsce w kategorii eko ogród/ogród nowoczesny w konkursie organizowanym przez Zieleń Warszawska i Towarzystwo Przyjaciół Warszawy! 5 września 2021 roku odbyła się uroczysta Gala Finałowa 38 Edycji Konkursu "Warszawa w kwiatach i Zieleni". Spośród prawie 300 zgłoszeń Komisja Konkursowa wybrała 22 osoby i instytucje, którym wręczone zostały nagrody oraz dyplomy.

Przytaczamy słowa pana Grzegorza Pietruczuka - Burmistrza Dzielnicy Bielany; "Gratuluję serdecznie Pani dyrektor i pracownikom przedszkola, którzy każdego dnia dbają o ogród i cieszę się, że nasze dzieci dorastają w tak pięknym otoczeniu".

Zachęcamy do obejrzenia fotorelacji na stronie https://www.facebook.com/bielanydzielnica


Uwaga Rodzice gr.IV

Odwołane jest zebranie dla Rodziców z grupy IV "Dzięcioły" z powodu absencji nauczycielek. O nowym terminie zebrania zostaną Państwo powiadomieni wkrótce. Przepraszamy


Zebranie z Rodzicami

Serdecznie zapraszamy Rodziców na zebranie z wychowawcami:

Grupa I "Sikorki" - dnia 7.09.21 (wtorek) godz.16:30

Grupa II "Wróbelki" - dnia 8.09.21 (środa) godz.17:00

Grupa III "Sroki" - dnia 9.09.21(czwartek) godz.17:00

Grupa IV "Dzięcioły" dnia 10.09.21 (piątek) godz. 17:00

Grupa V "Sójki" dnia 6.09.21 (poniedziałek) godz.17:00

Zebranie odbędzie się w salach poszczególnych grup. Prosimy o  przybycie jednego Rodzica (bez dziecka), wyposażonego w maseczkę ochronną.  


Witamy po wakacjach

Serdecznie witamy dzieci i rodziców w nowym roku szkolnym 2021/2022

Z okazji rozpoczynającego się Nowego Roku Przedszkolnego, życzymy, aby czas spędzony w przedszkolu był bogaty w radosne chwile, nowe przyjaźnie, aby każdy dzień był okazją do uśmiechu oraz do rozwijania swoich zainteresowań i umiejętności życzą pracownicy oraz dyrekcja Przedszkola.

 Organizacja pracy grup:

 grupa I „Sikorki”    -  8.00 - 15.30 

 grupa II „Wróbelki    -  7.00 - 17.00 

 grupa III „Sroki”   -  8.00 - 16.30 

 grupa IV „Dzięcioły”   -  7.30 - 17.30

 grupa V "Sójki" - 7.30 - 16.30

Organizacja pracy przedszkola od 1 września 2021

 W roku szkolnym 2021/22 przedszkole czynne jest od godziny 07:00 do 17:30

Od godz. 7.00 do 7.30 pełni dyżur nauczycielka w grupie V, proszę o kierowanie się do szatni C (od   ogrodu)

Od godz. 7.30 do 8.30 dzieci z grup II, III, IV wchodzą wejściem od ul. Twardowskiej (szatnia B)

Od godz. 8.00 do 8.30 dzieci z grup I ”Sikorki” wchodzą wejściem od ul. Twardowskiej (szatnia A)

Od godz. 7.00 do 8.30 dzieci z gr. V „Sójki” wchodzą szatnią C od ogrodu.

Odbiór dzieci z przedszkola

Organizacja pracy grup dopuszcza tzw. łączenie grup:

Od godz. 15.30 do 17.00 – gr. I „Sikorki” i II „Wróbelki” ( sala gr. II, szatnia B od ul. Twardowskiej)

Od godz. 16.30 do 17.00 – gr. III „Sroki”„ , IV „Dzięcioły”, V „Sójki” ( sala gr.V, szatnia C, od ogrodu)

W godzinach 17.00 - 17.30 wszystkie dzieci łączone są w grupie V (wejście do szatni C, od ogrodu)


Szanowni Rodzice

Bardzo prosimy o wydrukowanie i wypełnienie oświadczenia dotyczącego procedur bezpieczeństwa w trakcie epidemii COVID-19 obowiązujących w przedszkolu i dostarczenie dokumentu w dniu przyprowadzenia dziecka do placówki.

Oświadczenie - procedury bezpieczeństwa

Procedury_bezpieczeństwa_dzieci_i_rodziców_w_czasie_epidemii_aktualizacja_01.09.21r..pdf