KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

 

Dnia 1.06 (wtorek) zapraszamy nasze Przedszkolaki na uroczyste obchody Dnia Dziecka.

Przewidzianych jest moc sportowych atrakcji.

Proszę zabrać dobry humor z domu!!!


Dziękujemy wszystkim rodzicom i dzieciom za udział w Akcji Gorączka Złota PCK.

Zebraliśmy 10,80 kg monet , które zostały przekazane do siedziby PCK

w celu dofinansowania letniego wypoczynku dzieci potrzebujących z terenu Warszawy i Mazowsza.


Wszelkie szczegóły dotyczące tej akcji charytatywnej znajdują się

na stronie Fundacji „Biegamy z Sercem”:

https://biegamyzsercem.pl/ 

Otwórzmy swoje serca na pomaganie.


Szanowni Państwo 

Miło nam poinformować, że w konkursie "Zdrowy przedszkolak to szczęśliwy przedszkolak"

wzięło udział 19 prac naszych przedszkolaków.

Sikorki - 4 prace, Wróbelki - 1 praca, Sroki - 3 prace, Dzięcioły - 10 prac, Sójki - 1 praca

Wszystkim laureatom gratulujemy wspaniałych pomysłów na propagowanie zdrowego stylu życia.

Teraz pozostaje nam tylko wcielać je w życie. 


Serdecznie zapraszamy na uroczystość przedszkolną z okazji

Dnia Mamy i Taty

która odbędzie się dnia 26 maja 2021r. w ogrodzie przedszkolnym.

Na spotkanie prosimy o przybycie tylko jednego opiekuna

z uwagi  na trwającą sytuację epidemiologiczną.

Uroczystość odbędzie się wg harmonogramu:

grupa I "Sikorki" - godz.10:00

grupa II "Wróbelki" - godz.10:30

grupa III "Sroki" -  godz.11:00

grupa IV "Dzięcioły" - godz.11:30

grupa V "Sójki" - godz.12.00

W przypadku deszczowej pogody uroczystość będzie odwołana


 Dnia 21.05 (piątek) będziemy świętować Dzień Praw Zwierząt

W związku z powyższym,

Dzień  Pomarańczowy ogłaszamy - na pomarańczowo bądźcie ubrani!!!


ORGANIZACJA PRACY PRZEDSZKOLA OD 17 MAJA 2021 r.

Szanowni Rodzice,
od poniedziałku 17 maja 2021 zmienia się organizacja pracy przedszkola:
Od godz. 7.00 do 7.30 pełni dyżur nauczycielka w grupie V, proszę o kierowanie się do szatni C
1. Dzieci same wchodzą do wyznaczonej szatni.
2. Przed wejściem do szatni nie mierzymy dzieciom temperatury.
3. Wyznaczony pracownik przedszkola odprowadza dziecko do sali.
 
Gr. I „Sikorki”- szatnia A czynna w godz. 8-8.30, wejście od ul. Twardowskiej
Gr. II „Wróbelki”, Gr. III „Sroki” i Gr. IV „Dzięcioły” szatnia B czynna w godz. 7.30-8.30, wejście od ul. Twardowskiej
Grupa V „Sójki”- szatnia C (od ogrodu), czynna w godz. 7.00-8.30, wejście furtką od ul. Zuga
 
 Prosimy o zapoznanie się z aktualizacją Procedury bezpieczeństwa:

Drogie Przedszkolaki, Drodzy Rodzice

W ramach promowania zdrowego stylu życia i aktywności fizycznej,  

zapraszamy do wzięcia udziału

w wewnątrzprzedszkolnym konkursie 

„Zdrowy przedszkolak to szczęśliwy przedszkolak”.

Zadaniem konkursu jest wykonanie pracy plastycznej w technice dowolnej,

na płaskim podłożu, w formacie A3 lub A4.

Podpisane prace prosimy składać u nauczycieli swoich grup w nieprzekraczalnym terminie do

24 maja (poniedziałek).

Zostały przewidziane nagrody-niespodzianki dla każdego uczestnika. :)


Dnia 5.05.2021 (środa) będziemy obchodzić Światowy Dzień Higieny Rąk.

Wszelkie zarazki, wirusy i bakterie – drżyjcie!!!


 Odbiór dzieci z ogrodu przedszkolnego

Prosimy Rodziców (osoby upoważnione) o osobisty odbiór dzieci z ogrodu przedszkolnego

od nauczyciela sprawującego opiekę. 

Wchodząc na teren przedszkola starajmy się zachować dystans społeczny oraz zakrywajmy nos i usta.


Rekrutacja - potwierdzenie woli zapisu

Zgodnie z harmonogramem rekrutacji 23 kwietnia 2021 r. o godz.13.00 w przedszkolach i w szkołach podstawowych publikowane są listy kandydatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych. Informacja taka jest również dostępna dla rodziców w systemie rekrutacyjnym, po zalogowaniu się na koncie dziecka.

Rodzice dzieci zakwalifikowanych do przyjęcia, w terminie od 23 do 29 kwietnia br. (do godz. 16.00) potwierdzają wolę zapisu do przedszkola, do którego dziecko zostało zakwalifikowane.

Wolę zapisu można potwierdzić elektronicznie w systemie rekrutacyjnym – po zalogowaniu się na konto kandydata, należy kliknąć przycisk "Potwierdź wolę zapisu w placówce” (instrukcja dla rodziców dostępna w systemie rekrutacyjnym) lub przesyłając skan/zdjęcie potwierdzenia woli zapisu na adres mailowy przedszkola: p97@edu.um.warszawa.pl

Elektroniczne potwierdzenie woli zapisu jest wystarczające i nie wymaga przesłania na adres mailowy przedszkola skanu/zdjęcia potwierdzenia.

Niepotwierdzenie woli zapisu dziecka do przedszkola jest równoznaczne z rezygnacją z miejsca

Potwierdzenie woli zapisu


Światowy Dzień Ziemi – ZSP nr 2 w Kaliszu

22.04.2021- Międzynarodowy Dzień Ziemi 

W tym ważnym dniu wszyscy ubieramy się na zielono !

 Dzień Ziemi to największe i najbardziej popularne święto ekologiczne na świecie. Celem święta jest promowanie proekologicznych postaw w społeczeństwie oraz budowanie wspólnej odpowiedzialności za Ziemię. Z tej okazji zorganizowaliśmy dla naszych przedszkolaków wiele zabaw z ekologią w tle.

Z okazji Dnia Ziemi 2021 Wydział Ochrony Środowiska dla Dzielnicy Bielany ma dla naszych bielańskich szkół i przedszkoli proekologiczną niespodziankę.

W dniach 22-26 kwietnia 2021 r.proponuje bezpłatny dostęp do spektaklu pt. "Kosmolenie ratują Ziemię" Teatru Kultureska.

Spektakl skierowany jest do przedszkolaków i uczniów z kl. I-IV szkoły podstawowej. Wystarczy wejść w aktywny w te dni link i otworzyć go w dowolnym momencie, na dowolnym sprzęcie.  Czas trwania spektaklu 60 min.To spektakl teatralny, który uczy przez zabawę. To lekcja ekologii, oprawiona wyjątkową muzyką, kostiumami i scenografią. Z zabawnej historii płynie do widzów wartościowy przekaz: "Jeżeli zadbacie o przyrodę, możecie stać się ziemskimi bohaterami". Spektakl porusza wiele tematów ekologicznych. Przedstawia dzieciom negatywne skutki działań człowieka, takich jak: produkowanie dużej ilości śmieci, spalanie śmieci w piecach i zanieczyszczenie przyrody. Wskazuje sposoby na właściwe gospodarowanie odpadami - poszerza wiedzę dziecka o segregacji odpadów, metodach unikania powstawania odpadów oraz możliwościach ponownego wykorzystania odpadów. Widzowie dowiedzą się w jaki sposób chronić powietrze - m.in. poprzez wybór ekologicznych środków transportu, właściwe ogrzewanie domów, jak i np. sadzenie drzew. Ta przejmująca historia z pewnością poruszy serce każdego dziecka i zmotywuje do podejmowania działań ekologicznych

Link do spektaklu:



 

 Zaproszenie do udziału w konkursie - Obrazek 1

 

Prosimy o zapoznanie się z listem Burmistrza Bielan Pana Grzegorza Pietruczuka dotyczącym spisu powszechnego

List Burmistrza Bielan

Narodowy Spis Powszechny Ludności  https://spis.gov.p


Szanowni Państwo,

w związku z przedłużonym lockdownem  do 18 kwietnia 2021 r. Przedszkole zapewnia opiekę wyłącznie dzieciom, których rodzice złożą wniosek i  spełniają warunki podane w  Rozporządzeniu Ministra Edukacji i Nauki z dnia 26 marca 2021 r. w sprawie czasowego funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19  z póź. zmianami. Poprzedni wniosek dotyczył okresu do 09.04.2021 r. Nowy wniosek należy przesłać na adres p97@edu.um.warszawa.pl do piątku 09.04.2021 do godz.16.00 lub złożyć w sekretariacie przedszkola.
Pozostali  Rodzice  mogą skorzystać z dodatkowego zasiłku opiekuńczego.

Wszystkich Państwa prosimy o śledzenie na bieżąco strony internetowej przedszkola oraz monitorowanie poczty mailowej poszczególnych grup.

Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 26 marca 2021

Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki  z dnia 8 kwietnia 2021 r.


Dnia 7.04 (środa) świętujemy Światowy Dzień Zdrowia

W obecnej, trudnej epidemiologicznie sytuacji, zadbajmy o swoje zdrowie w sposób szczególny:

pojdźmy na spacer, przyrządźmy wspólnie smaczne i zdrowe przekąski, poddajmy się relaksacji.


Miło jest nam Państwa powitać na nowej stronie internetowej przedszkola.

Z 2021 rokiem witamy w nowej odsłonie i żywimy nadzieję, że będzie przejrzysta dla użytkowników, a tym samym każdy zainteresowany w łatwy i szybki sposób znajdzie na stronie to, czego poszukuje.

Życzymy owocnego korzystania z portalu.