KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wróbelki

Zamierzenia dydaktyczno-wychowawcze październik 2021 grupa II Wróbelki  Wydarzenia: 04.10.21- Światowy Dzień Zwierząt 10.10.21- Dzień Drzewa 15.10.21- Dzień Owoców i Warzyw 16.10.21 - Światowy Dzień Chleba 18.10.21- Dzień Listonosza 25.10.21 - Dzień Szewca I  Jesień w sadzie (rea...

Wrzesień 2021

03.09.2021
Wrzesień 2021

Wrzesień 2021

03.09.2021

Wydarzyło się we wrześniu... Wrzesień przebiegł nam na poznawaniu siebie nawzajem i przedszkola. Adaptacja dla większości przedszkolaków przebiegła bardzo sprawnie. W tym miesiącu poznawaliśmy ogólne zasady ruchu drogowego. Byliśmy na spacerze w okolicach przedszkola. Obchodziliśmy "Dzień kropki", ten d...

Czerwiec 2021

30.05.2021
Czerwiec 2021

Czerwiec 2021

30.05.2021

Wydarzyło się w czerwcu... W czerwcu Wróbelki korzystały z kąpieli słonecznych w ogrodzie, zajęć sportowych na świeżym powietrzu, zajęć muzycznych w MDK-u, spacerów w lesie. Przetestowały wszystkie zakupione sprzęty do zabaw na dworze, rotacyjnie korzystały z piaskownicy przedszkolnej (integracja sensor...

Maj 2021

30.04.2021
Maj 2021

Maj 2021

30.04.2021

Wydarzyło się w maju... W maju grupa Wróbelki zaakcentowała „Światowy Dzień Czystych Rąk”. Utrwalałyśmy nawyki w zakresie higieny i ochrony przed wszędobylskimi bakteriami i wirusami. Przypomnieliśmy sobie kolejne etapy częstego mycia rąk. Przybliżyliśmy też święto: „Dzień Niezapominajki&rd...

Kwiecień 2021

31.03.2021
Kwiecień 2021

Kwiecień 2021

31.03.2021

Wydarzyło się w kwietniu... W kwietniu Wróbelki poznawały dobre maniery, zarówno przy stole jak i podczas zabawy, w kinie czy teatrze. Zbudowaliśmy scenę, zrobiliśmy kukiełki i wystawialiśmy własne sztuki. Poznaliśmy teatrzyk Kamishibai, śpiew operowy, rolę reżysera i aktora w przedstawieniu. Uczyliśmy ...

Marzec 2021

31.03.2021
Marzec 2021

Marzec 2021

31.03.2021

Wydarzyło się w marcu... W marcu Wróbelki eksperymentowały z barwami. Obserwowały,  jak  mieszają  się kolory i powstają  nowe barwy. Bawiliśmy się w detektywów. Wiedzieliśmy, do kogo należą odnalezione rzeczy. Zając Niespodzianek też przygotował ciekawą zabawę w ogrodzie. Było wie...

Luty 2021

31.03.2021
Luty 2021

Luty 2021

31.03.2021

Wydarzyło się w lutym... W lutym grupa „Wróbelki” bawiła się na urodzinach Kuby i Emilki. Jubilaci otrzymali dyplomy i albumy z rysunkami każdego dziecka z grupy. Celebrowaliśmy Dzień Kota, czytając ciekawostki na temat kotów, poznając ich rasy, zwyczaje i budowę anatomiczną. Mieliśmy du...

Styczeń 2021

31.03.2021
Styczeń 2021

Styczeń 2021

31.03.2021

Wydarzyło się w styczniu... W styczniu dzieci z grupy "Wróbelki" poznawały zjawiska rytmicznie występujące w przyrodzie /pory dnia i czynności wykonywane przez ludzi w różnych porach/. Na święto Babci i Dziadka wnuki tworzyły  laurki, odciskając korkiem  i patyczkami kosmetycznymi maczanymi w ...