KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Styczeń 2021

Wydarzyło się w styczniu...

Miesiąc styczeń przebiegł nam pod znakiem wielu zadań i aktywności.

Można powiedzieć, że przywitaliśmy go „odpalając” pastelowe fajerwerki. Wymieniliśmy przy tym swoje spostrzeżenia, co do powitania nowego roku. Wypełnialiśmy kolejne zadania projektu „Zdrowo jem, wiecej wiem”. Kubuś Puchatek pokazał nam jakie są skutki przejadania się. Wymienialiśmy swoje ulubione warzywa i owoce ćwicząc ich nazwy w języku angielskim. Następnie stworzyliśmy niesamowite „Dżemy niskocukrowe”. Powstały dżemy o smaku szpinakowym lub marchewkowym, czemu nie? Dzięcioły wzięły udział w konkursie „Reklama zdrowych słodyczy”. Wyłoniliśmy zwycięzcę, zdecydowaną większością głosów. Zuzia K. była niezwykle szczęśliwa, a my mogliśmy poćwiczyć trudne zadanie „bycia jurorem”. Na koniec przy udziale rodziców ( za co jeszcze raz bardzo dziękujemy) powstały w domu pyszne i zdrowe przekąski, a w przedszkolu zrobiliśmy sobie ich wirtualne smakowanie. Dzięcioły z niecierpliwością czekały na przyjście prawdziwej zimy. Pewnego razu wyszły z lupami na spacer, by poszukać jej pierwszych oznak. Za kilka dni śnieg zawitał do naszego ogrodu przedszkolnego. Budowaliśmy bałwany, urządzaliśmy sobie przejażdżki sankami, rzucaliśmy się śnieżkami, jednak największym powodzeniem cieszyły się zjazdy na jabłkach z naszej górki. Pamiętaliśmy też o dokarmianiu ptaków.  Przy dźwiękach „Zimy” Vivaldiego powstały cudne zimowe pejzaże. Mogliśmy ćwiczyć przy tym działania zespołowe. „Czym jest dla mnie piękno” – burzą mózgów, zdołaliśmy znaleźć odpowiedź na to pytanie. Nie zabrakło też bardzo ważnych tematów. W ramach projektu „Magiczna Moc Bajek” rozmawialiśmy o solidarności. Obejrzeliśmy filmiki edukacyjne mówiące o niepełnosprawności ruchowej, wzrokowej i słuchowej. Ta wrażliwość, którą odkryliśmy w sobie z pewnością z nami zostanie. Braliśmy też udział w eksperymentach z kolorowym lodem. „Jaki jest lód”, „Lodowa grzechotka”, „Czy lód utonie?”, „Połów lodu”, „Lodowy pejzaż”, „Przyrodniczy collage lodowy”, zabawy było mnóstwo.  Dzień Babci i Dziadka przebiegł w podniosłej atmosferze. Powstały przepiękne ramki oraz świecidełka. Cudownym zakończeniem miesiąca był nasz wewnętrzny bal karnawałowy. Zniknęły gdzieś Dzięcioły, a pojawiły się zupełnie nowe postaci. „Gorące krzesła”, „Taniec na bibule”, „Balonowe szaleństwa”,”Prezentacja strojów”,  Król i Królowa Balu” to tylko niektóre nasze zabawy. Było wspaniale!!!