KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wrzesień 2021

Wydarzyło się we wrześniu...

Wrzesień przebiegł nam na poznawaniu siebie nawzajem i przedszkola. Adaptacja dla większości przedszkolaków przebiegła bardzo sprawnie. W tym miesiącu poznawaliśmy ogólne zasady ruchu drogowego. Byliśmy na spacerze w okolicach przedszkola. Obchodziliśmy "Dzień kropki", ten dzień były pełen kreatywnych zabaw, uśmiechu i wspólnej zabawy. U większości dzieci na ubrankach zobaczyć można było akcent kropki. Ważnym wydarzeniem był również 20 września czyli "Dzień Przedszkolaka". Robiliśmy eksperymenty, budowaliśmy razem z klocków lego, dzieci rysowały swoje portrety. Wraz z pierwszym dniem jesieni na sali zaczęły królować liście, żołędzie, kasztany, nie tylko na zajęciach. Dzieci tworzyły m.in. obrazy z kasztanów,  zrobiły ogromny szal Pani Jesieni. Poznawaliśmy leśne zwierzęta i rośliny.  Wróbelki uczestniczyły w zajęciach rytmiki prowadzonych przez Panią Kasię. Chodziliśmy również na zajęcia muzyczno-ruchowe w MDK, gdzie przedszkolaki miały do dyspozycji ogromną salę. Pani Krysia zapoznała wszystkich z różnymi zabawami. Odbywały się również wyjścia do Lasku Lindego. Tam dzieci zbierały liście, pokonywały napotkane przeszkody, ćwiczyły równowagę. We wrześniu korzystaliśmy z pięknej pogody spędzając jak najwięcej czasu w ogrodzie przedszkolnym.