KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wrzesień 2021

Wydarzyło się we wrześniu...

Grupa Sójek wkroczyła w nowy rok szkolny dumnie rozpoczynając ostatni już etap przygody z przedszkolem. Grupa ustaliła wspólnie zasady i normy zachowania w nowej sali, szatni i łazience. Sójki bardzo odpowiedzialnie podejmują i wywiązują się z powierzonych zadań i obowiązków jako najstarsza grupa przedszkolna. Rozmawialiśmy o zasadach bezpiecznego poruszania się w ruchu ulicznym, zagrożeniach i niebezpieczeństwach oraz strategiach postępowania w trudnych sytuacjach. Zastanawialiśmy się w czym każdy z nas jest super dobry, czyli jakie ma zainteresowania i talenty. W naszym kalendarzu wydarzeń we wrześniu pojawiły się ważne wydarzenia. Przystąpiliśmy do realizacji Ogólnopolskiego Projektu Edukacyjnego „Zabawa sztuką”. Pierwszym zadaniem projektu było świętowanie Międzynarodowego Dnia Kropki. Był to dzień wyjątkowy, ponieważ jest to święto kreatywności, odwagi i zabawy, którą uwielbiają wszystkie przedszkolaki.  Zainspirowani historią małej dziewczynki Vashtii z książki dla dzieci Petera H. Reynoldsa „The Dot – czyli Kropka wymyślaliśmy kreatywne „skropkowane” zabawy. Dostrzegaliśmy kropki tam, gdzie wcześniej nikt nie zwracał na nie uwagi. Okazało się, że kropki towarzyszą nam w naszym codziennym życiu. Nawet nasze prace plastyczne, które zawisły na wystawie były pełne kropek. We wrześniu świętowaliśmy Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Był to dla nas dzień pełen radości i zabawy. Grupa wykazała się kreatywnością i pomysłowością w trakcie zajęć. Rozwiązywaliśmy  quiz dotyczący znajomości naszego przedszkola oraz  grupy. W trakcie zabaw plastyczno – sensorycznych dzieci miały okazję do stymulowania zmysłów dotyku i wzroku w naturalny sposób relaksując się. W sali rozbrzmiewała muzyka i wesoły gwar dzieci. Nasze przedszkolaki powitały uroczyście jesienną porę roku w trakcie spaceru po Lesie Lindego. Działo się tam wiele – grupa tropiła „jesień” odnajdując jej symbole, a przy okazji zdobywając wiedzę jak podglądać świat przyrody nie wyrządzając jej szkody. Było też dużo radości i udanej zabawy. Powstały ciekawe prace plastyczne inspirowane darami jesieni, przeliczaliśmy, segregowaliśmy i porównywaliśmy liczebność zbiorów. W naszej sali urządziliśmy jesienny kącik przyrody. Dużą atrakcją dla dzieci był udział w zajęciach sportowych, które organizuje Klub sportowy AZS AWF. Cieszy nas bardzo ogromne zaangażowanie i  aktywność fizyczna dzieci na zajęciach, która jak wiemy przekłada się na zdrowie naszych pociech, jak również wdrażanie nawyku prowadzenia zdrowego trybu życia.